hálószoba tervezés

  • Veres Péter belsőépítész tervei alapján elkészült luxus hálószoba.

 

A nap végén, mikor a hálószobába érünk, már magunk mögött hagytuk a város, a vidék porát, levetkőztük egész nap hordott ruhánkat, megtisztulva várjuk testünk pihenését, megújulását, és gondolatainkkal is ezt szeretnénk tenni. A hálószobában a nyugalmat, meghittséget keressük, titokzatos érzéseket szeretnénk itt átélni álmainkban, és a valóságban egyaránt.

Testünk itt kerül legközelebbi kapcsolatba a minket körülvevő tárgyakkal. Az anyagok ránk gyakorolt hatása nagyon összetett, hiszen több érzékszervünkkel érzékeljük azok tulajdonságait.

A látványnak, az anyagoknak hívogatónak kell lenniük. Érezzünk késztetést, hogy ne csak szemlélői, de részesei legyünk annak, amit felénk sugároznak, és ezt a vonzalmat hosszútávon is megtartsák.

Ha napokra, hetekre elutazunk, ébresszenek honvágyat még akkor is, ha éjszakáinkat a legjobb, legegzotikusabb szállodákban töltöttük.

Ezeket az érzéseket csak akkor élhetjük át, ha minden szempontból nekünk tervezték a hálószobát.

A tervezőnek meg kell ismernie megrendelőjét, nem elégedhet meg a neki elmondottakkal, éreznie, értenie kell a kisugárzásokat és tudnia kell tárgyakba, formákba önteni a válaszokat.

A szakmai háttér, ami nélkül nem lehet jó egy tér tervezése, mind-mind csak másodlagos, hiszen ennek alapvetőnek kell lennie. Élettani szempontból talán a legfontosabb dolog a hálószoba tájolása. Érdemes ügyelni a berendezésnél a földsugárzásból, vízerek elhelyezkedéséből adódó hatásokra is.

A berendezési tárgyak tervezésekor elengedhetetlen az ergonómia kellő ismerete, életünk jelentős részét alvással töltjük. A jó körülmények hozzásegítenek ahhoz, hogy ne meggyötörten, hanem kipihenten, jókedvűen keljünk fel, és indítsunk el egy új napot.

Mi meg tudjuk valósítani „álmait”!

Lap tetejére
terveink, referenciáink