Veres Gábor

Veres Gábor okl. faipari mérnök, formatervező művész.

okl. faipari mérnök, formatervező művész

Az újpesti Faipari Szakközépiskola elvégzése (1975) után a soproni Erdészeti és Faipari Egyetem Faipari Mérnöki karán diplomázott (1981). A diploma munkája a Videoton vezérigazgatói iroda belsőépítészeti tervezése volt. Elvégezte a Magyar Iparművészeti Főiskola Továbbképző Intézete „B” elméleti Szakot (1983)

Az egyetem elvégzése után a VIDEOTON Formatervezési Osztályán kezdett (1981), ahol megismerte a tervezéshez kapcsolódó feladatokat, az első ceruzavonástól a késztermék üzletbe kerüléséig. A formatervezés mellett beletanult a modellek elkészítésébe is. 1983-ban a prototípus kivitelező üzem vezetője lett. Itt a tervező által megálmodott tervet kellett megvalósítani.

1984-ben az autórádió majd, 1988-ban a Hi-Fi torony terve is Formatervezési Nívódíjat kapott.

1994-től a Metál Berendező Stúdió Kft-nél építésvezetőként dolgozott, ahol belsőépítészeti vagy egyedi tervek alapján, hol tervezői egyeztetéssel, hol anélkül készültek el a munkák.

„1996-ban Péter diplomázása után egyesítettük erőinket. Jelenleg a műszaki tervezés és a kivitelezés lett a feladatom. Azóta közösen dolgozunk azon, hogy a megrendelőink maximális megelégedéssel vegyék birtokba alkotásainkat.” 

Lap tetejére
terveink, referenciáink
rólunk